dilluns, 2 de maig del 2016

Intent Garmo Negro -Coll d'Argualas (2850)

Aquesta vegada el vent ens ha fet fora...
 
Desnivell: +/- 1300, S3, ***
Dia fred i ventilat (molt ventilat i molt de fred).
Neu dura, amb una capeta fina de neu nova de la nit anterior, “disfrutona”, bon descens, de vora 1000 m.

Fa fred, és un dia dels més gèlids que recordo d’aquesta temporada i estem al maig!
Sortim del refugi de la Casa de Piedra (1646) en un primer moment ens entra la indecisió, fa fred, molt per l’època que estem, neva lleugerament i els cims estan mig coberts (però segons la meteo, diu que millorarà...sortirà el sol...).
Superada aquesta fase, decidim anar amunt, a això hem vingut.

Enfilem el camí que surt de l’extrem Nord del llac de Baños i que enfila cap al Garmo Negro, vaja, el camí clàssic. El camí és evident i puja ben dret cap a la Mallata Baixa de Argualas. Calcem esquís sortint del bosc a cota 1960 (uns 40’).

A mesura que anem pujant, el temps va millorant, el sol es deixa veure. Cada vegada estem més contentes d’haver pres la decisió correcta.
Ens enfilem cap al petit pla de la  Mallata Alta (2220) i des d’aquí direcció SO anem guanyant alçada fins a sortir de la petita clotada que ens deixa sota l’Argualas.
De tant en tant hi ha alguna ràfega de vent però suportable.

A cota 2700 girem direcció NO, per anar a buscar la pala que ens durà al coll d’Argualas (2850). A mesura que pugem les ràfegues de vent van augmentant d’intensitat.
Quasi dalt al coll, un cop de vent, em fa perdre l’equilibri i vaig un tram avall, remunto el tram baixat, ens costa una mica arribar al coll.
Mentre decidim si tirem amunt la darrera pala que arriba al cim, les ràfegues són més intenses, la maniobrabilitat és difícil i fa molt de fred, malgrat el sol.
La vista que es contempla és espectacular.

Donem per acabada l’ascensió, traiem pells i tirem avall, baixar la pala també ens ha costat, un parell de fortes ràfegues ens fan estirar a terra fins que passen. Un cop sortim de la pala el descens el gaudim fins que acaba la neu a 1900.


Hi Tornarem!!
Berta i Anna