diumenge, 12 d’octubre de 2008

4 - 5 octubre 2008 - Voltant pel Pic Negre de Juclar

4 i 5 d'octubre  - Vall 'Incles - Andorra
Plànol de Manuel Parrado

Dissabte 4 - Parem a esmorzar a Ponts on ens ajuntem amb la Dani, el Cèsar i la seva gossa Branca. Pels voltants de la una del migdia deixem els cotxes a la Vall d'Incles, en el pàrquing que hi trobem al Pont de la Baladosa i ens encaminem per la vall del Riu de Manegor que ens durà fins el Port d'Incles o de Fontargent (2263)  tal com ens indica el rètol quan arribem al coll. Del Coll baixem cap els Estanys de Fontargent, busquem un lloc el més pla possible per poder plantar les tendes on passarem la nit. Als Estanys hem arribat en una hora i mitja, poc menys. El fred ens acompanya durant tota l'estona, pensant que caminant se'ns passaria el fred ans el contrari ens hem hagut d'anar abrigant a mesura que anaven avançant.
La tarda a transcorregut plàcidament, tot muntant les tendes i fent-la petar, fotos per aquí i per allà, a mesura que el sol s'anava amagant el fred també s'anava intensificant, serà una nit freda...

Abans que no hi hagi claror decidim sopar on estem acampats hi ha un petit lloc de pedres on ubiquem el "menjador", les sopes, els macarrons i les tallarines en sobre fan acte de presencia i les olors es barregen.
Al voltant de les 8 del vespre ens arriba l'ultim en incorporar-se, en Ferran, que ha sortit a la tarda de Barcelona i arribat just per poder plantar la tenda en l'última llum dels capvespre que quedava. l'hem estat acompanyat mentre sopava, però, tot seguit ens hem posat dins dels sac a veure si ens escalfaven una mica.
No hi ha lluna, la nit és fosca i serena.


Diumenge 5 - El gall del Manuel ens desperta, tot just trèiem el nas del sac, fa fred. Ens trèiem la mandra i ens vestim,... costa. l'esmorzar ens posa una mica a to. Encara queda feina, hem de fer motxilles i plegar tendes. Encara no son les nou que ja ens hem posat en marxa direcció al Refugi de Rulhe(2180),


tot seguint marques de GR i rètols molt ben indicant que ens encaminen cap a ell. Quan arribem a la desviació que va cap el refugi decidim fer una extensió i arribar-hi, malgrat que la gent que ens hem anat trobant ens ha dit que estava tancat. En el refugi s'hi està bé, tocat el sol i és agradable. Tornem a la desviació on ens espera el Marc, i ens enfilem cap a L'Estanyol,


estem a la banda nord, on trobem amb una fina capa de neu, que sort que no està transformada, ja que segons com ens pot dificultar la pujada, però, anant en compte no hi ha cap problema, la pujada ens duu a  l'Estany de Juclar, que el voregem per anar cap a la Collada de Juclar.


Des del Coll baixem tot passant entremig dels dos Estanys de Juclar que ens durar al reformat i gran refugi de Juclar.

Aquí ens aturem i fem un mos, el dia que ens acompanya és magnífic, malgrat la mica de fris que fa. Des del refugi al cotxe ens resta poc més de tres quarts d'hora que farem tot baixant pel costat el Riu Juclar.
 
Assistents: Manuel, Marc, Laura, Teresa, Josep Maria, Marta Estrada, Roger, Ferran, Cèsar, Dani  i Anna. Amb l'acompanyament inseparable de la Branca.
(Si cliqueu en els noms subratllats anireu als seus àlbums) 

1 comentari:

daniri ha dit...

Ellou Anna!
Bona excursió i boniques fotos panoràmiques.
Ves encerant els esquis....
Petonets.
Dani