diumenge, 17 d’agost de 2008

Per Aigüestortes i voltants (I)

Dimarts, 5 – Espot (1320), Pont de Suar, GR-11. Barranc de Serransalís (1700), Barranc de Fogueruix, Coll de Fogueruix (2109), Refugi del Pla de la Font (2015)


Després d'un bon esmorzar a l'Hostal del Lago arribem a Espot i es trobem amb el César i la Branca que ens acompanyaran també a la volta.
Son quarts de dues quan comencem a caminar per arribar al Refugi del Pla de la Font situat a 2015 m, com Espot es troba a 1320, ens farem vora 700 metres de desnivell per començar.
 
Per arribar al refugi des d'Espot s'ha de seguir el GR11 direcció a Sant Maurici , travessem el Pont de Suar i fins a la cota més o menys 1.700, on hi ha un sender marcat que ens conduirà fins al refugi. 
Un cartell ens diu el que trigarem. 
El camí està molt ben cuidat i se l'ha treballat el guarda del refugi, en Tom, malgrat la pujada directííííííssima, perquè de puja, puja... i com puja!!!
l'horari aproximat és d'unes 3h que fem amb una mica menys i arribem al valtant de les 5 de la tarda.
La pujada es fa llarga i cansada, més que pel desnivell que deu ni do, l'hora que hem començat.
El coll de Fugueruix, una gran esplanada amb una vista magnífica sobre Espot i les seves muntanyes. d'aquí al refugi és un passeig.
La vista que es veu mirant cap el refugi tampoc te desperdici
Fins a l'hora de sopar ens estem per les afores del refugi gaudint del lloc privilegiat que està.
En Tom, el guarda del refugi ens dona unes bones indicacions del que podem fer per la zona.

Dimecres, 6 – Ref. Pla de la Font (2015), lo Planell, Mil Potros (1595), Pic del Pinetó (2648), Roca Blanca (2693), Coll de Son (2585) Lo Teso (2701), Planells de Tosa (2118), Les Estanyeres (1986), Coms de Jou, Ref. Pla de la Font (2015).

Anem a fer aquesta volta molt recomanada, amb una petita cresta, Roca Blanca que es passa sense dificultat, només s'ha d'anar molt en compte.

Dijous, 7 – Ref. Pla de la Font (2015),lo Planell, Mil Potros (2595), Pic del Pinetó (2648), Racó de les Agudes (2400), Clots de Cabanes de Baix (2279), Clots de Cabanes de Dalt (2599-2619), Coll de Bassiero (2737), Cap d'Estany de Gerber, Cóth der Lac Glaçat (2587), Lac Glaçat (2490), Lac Major de Saboredo (2399) Refugi de Saboredo (2310),

Aquest dia canviem de refugi, les primeres hores amb un cel un cert amenaçador ens acompanya fins arribar al Racó de les Agudes, però, després ens tornarà acompanyar tota l'estona.
Hem de travessar dos colls, això vol dir "sifonades" el primer del coll de Pinetó fins al coll de Bassiero i d'aquí fins al Còth der Lac Glaçat.
La pujada i la baixada ens la prenen amb tranquil·litat, el dia és llarg i el camí també.
Més aviat del que m'esperava arribem al refugi de Saboredo, refugi petit, però acollidor, on el seu guarda en Julian ens deleix amb un bon sopar d'aquells per llepar-se els dits .
Julian ens presenta al seu mitja de transport de càrrega 3 rucs que l'ajuden a portat les coses amunt i avall,
La Branca, la gossa que duu en Cèsar amb els seu ulls de diferent color està l'aguait. En Cèsar té cura de la Branca cuidant de les potes per tal que no e faci mal

 Més fotos a:  http://picasaweb.google.es/annamesalles/AigEstortesDel05Al10DAgost2008

2 comentaris:

elcaminant ha dit...

Hola Anna,

sóc un excursionista com tú i el mateix dia (7 d'agost) que vosaltres anàveu des del refugi del Pla de la font fins a Saboredo, jo feia la ruta exactament al revés amb 8 companys/nyes més i ens vam creuar després de baixar del coll del Bassiero amb un grup que probablement éreu vosaltres tot i que no recordo haver vist la Branca (jo també tinc una gossa, la Kira però encara no m'he atrevit a portar-la de travessa tot i que ja porta uns quants cims), he vingut a parar al teu blog cercant fotos de la zona i després he visitat el Picasa, i t'haig de dir que m'han agradat les fotos, especialment les panoràmiques. Ah, i el mateix grup vam fer l'agost passat també La Porta del Cel, tot plegat una passada!

Que petit és el món i encara més els Pirineus.

Com deia en Julián de Saboredo: Pirineus lliures!

Cordialment

Francesc Puig

Miscel·lAnna ha dit...

Hola Francesc, acabo d'arribar de la segona i última tongada de vacances.
Ja us recordo, més que res perquè no vàrem trobar a ningú més en tot el camí fons a Saboredo. La Branca i el seu "amo" van tornar cap a Espot i van anar al Saboredo pel port de la Bonaigua, el trajecte era massa llarg i pedregós i no volia que patissin les potes, tot i això va fer alguns trams. i de Saboredo se'n va anar al Blanch, però també per Espot.
Ja ho pots dir que és petit els Pirineus i el que queda per descobrir. com a mínim jo.
Gràcies per lo de les fotos, una fa el que pot.

Miscel·lAnna