dijous, 19 de març de 2009

14 i 15 de març Cap de Setmana Andorrà

Dissabte 14-03-2009  Pic de la Pala de Jan (2774)

 
recorregut GPS de la Teresa

Enfilem  cap a la Vall de Ransol fins on ens deixa arribar la carretera.
Ens truca la Teresa i en Joan per saber on som i si es podem afegir. "I tant", li diem on ens trobem i com ja estem llestos anem tirant ja ens ja ens trobarem.

Al final de la Vall hi ha la bifurcació que va cap a la Sarrera, nosaltres ens desviem cap a la dreta, travessant un pont on hi trobem soterrada per la neu una barbacoa i zona de picnic.
Ens endinsem cap el bosc i anem guanyant alçada fins arribar al Refugi dels Coms de Jan (2217), ens ens posat en un hora des del cotxe tranquil·lament. Des del refugi observen que la Teresa i el Joan estan arribant a la bifurcació.

Des del refugi anem direcció al Bony de la Pala de Jan (2525) que deixem a l'esquerra per enfilant-se cap a la Collada de Jan (2649).


Una mica més amunt de la collada ens traiem els esquís i pugem fins a dalt de la carena on ens els tornem a calçar fins arribar al cim pròpiament on hi ha una fita, sort de la fita sino seria defícil saber on és el cim del pla que arriba a ser.

Dalt el cim ens trobem un grups del C.E. de Rubí que ens comenten que l'endemà anaven a fer una jaccuzzi al cim del Puigmal inspirant-se amb uns que ho vam fer al cim del Montblanc (http://www.jaccuzzi.ch) , vaig pensar que ens trobarien també amb els del C.E. Gràcia que també feien la sortida social. Després m'he asseventat que ho van aconseguir amb exit. Felicitats!!!.
Mentre uns tirant avall la resta la Teresa i en Joan arriban al cim

Fa un dia fantàstic amb una temperatura ideal i en el cim s'està la mar de bé, però toca baixar.
La baixada per la Pala de Jan la gaudim d'allò amb una bona neu primavera, baixem per on volem i com volem, fantàstica!!!


Fotos Pic de la Pala de Jan Anna
Fotos Teresa

Diumenge 15-03-2009  Travessa pel Pic de l'Estanyó (2915)
pujant per la vall de Montaup i baixant per la Vall de Riu


recorregut GPS Teresa

A 2/4 de 8 puntualment es retrobem el 4 a Canillo i enfilem la carretera que dur cap al Coll d'Ordino. El cotxe el deixem prop de la la Borda del Jarca on comencem a pujar per la Vall Montaup on ens trobem algun tramet que ja li manca neu..

Quan arribem a la Roca Negra girem a la dreta perla Costa de Roca Negrai guanyem alçada anant cap a la Serra dels Estanys.

A mitja alçada ens aturem per reagrupant-se ens hen separant en dos grups, la neu de la pala, a l'ombra, està  dura i la pujada s'ha anat fent lenta. 

Després de fer un mos ens enfilem cap el llom per anar a guanyar la cresta que ens durà cap del Pic de l'Estanyó . 

Des del llom observem la Vall del Riu que és per on hem decidit baixar.
Anem amb els esquís fins a l'inici de la cresta que una mica entretinguda ens dur a dalt del cim.


Al cim observem que les parts altes estan una mica justes de neu, en algun punt ens hem de treure el esquís. 

Pic de l'Estanyó des de la Sarrera
(foto Lluís Costa)

La neu primavera esta molt canviant, flonja de sota i ens ensorrem en algun punt, però malgrat tot hi ha trossos que la neu està bona.

 
Pic de l'Estanyó des del refugi de la Vall del Riu
Més Fotos Pic de l'Estanyó 
Fotos Teresa 
Assistents; Joan, Marc, Teresa i Anna