dimarts, 18 de novembre del 2008

15 i 16 -novembre. Inici de temporada...a la Val d'Aran

... aquesta setmana em tocava a mi!!!


Puntualment ens trobem al Bruc i després de fer la ruta turística de Bellpuig fins a Bellcaire per Linyola (vam fer recerca de noves rutes i vam canviar travessar pobles pel travessar rotondes) arribem al nostre punt de partida.
La boca nord del túnel de Vielha. L'hora, 12 del migdia. Comencem a pujar. Els esquís ens els calcen des del cotxe, malgrat tot, la neu és molt justa, hi ha trossos que és més aviat poca, és la neu que ha caigut el passat dimecres.En poc més de 3/4 d'hora arribem a la cabana de Pontet. La neu que trobem està bé per pujar, però, per baixar és justa s'entreveuen moltes pedres. 
 
 
Una mica més amunt ens desviem direcció la Coma de Montanèro, volem intentar fer el Tuc d'Horno (2396), a l'alçada de 2200, decidim tornar, malgrat que només resta poc més de 200 metres per arribar al cim, és tard i ara es fa fosc aviat, ens ha faltat una hora..., la propera el farem. La baixada la gaudim tots, bona neu i bona traces, intentem girs encadenats i ho aconseguim, però, renoi, les cames! tots ens les sentim que els hi falten baixades... i jo, no diguem, giro més amb una cama que amb l'altra!, no està gens malament per iniciar la temporada.

Baixem esquiant fins al pont i des d'aquí decidim baixar a peu, malgrat hi ha neu és molt justa per esquiar, així que esquís l'esquena i avall. 

En Roger baixant ha trencat un dels bastons, com és d'hora ens arribem a Vielha i mentre els va compra la resta del personal ens anem a prendre una bona xocolata calenta, en una grangeta que ja tenim controlada d'altres sortides... uuummm!! deliciosa. 

La nit la passem al refugi de Conangles on l'Helena i en Genís, amb la seva simpatia habitual ens tracten la mar de bé i ens preparen un bon sopar. 

En Genís ens assessora i ens recomanar que fem cares nord que la neu està millor i diu d'anar a Beret, ha anat a fer el Dossau pujant pel Portilhon de Marimanha i decidim anar-hi també. 

Així que aprofitem l'últim cap de setmana de pistes tancades i aprofitem per pujar per les pistes, amb una hora i mitja arribem al Portilhon, amb menys de mitja hora arribem al Dossau.


Mentre no bufa el ventet s'hi està de fàbula, però quan decideix fer-ho deu-ni-do el fred que fa. Malgrat això ens hi quedem una bona estona, s'hi està prou bé i la vista que es deixa veure: magnífica.
La baixada la fem fora pista, gaudint de les pales que hi ha encara per estrenar, la neu que trobem és una mica pesada, es deixa fer, però, cansa.

Aprofitem fins que ja no podem més i ens posem dins de les pistes... òndia!! si sembla que sabem esquiar i tot! 

Arribem al cotxe, ha sabut a poc, valorant-ho fredament havíem d'haver intercanviat la sortides, però, per ser la primera donem per satisfets. 

Bona neu, bon dia, bones traces i bona companyonia, uns bons ingredients, que barrejats (aquests sí que és poden barrejar) fan que la sortida hagi estat "en el seu punt". 

Assistents: Manuel Parrado , Josep Pastor, Lluís Costa, Roger, Josep Maria, Ferran i Lluís Ibañez, Noemi i Anna (si voleu veure més fotos cliqueu els noms subratllats)

 
El Manuel tot fent pràctiques amb la càmera