dilluns, 27 de maig de 2013

Diente de Batanes (2888)

... des del refugi de Bachimaña (2200)

El cap de setmana del 25 i 26 de maig vam fer una escapada cap a la zona de Bachimaña a conèixer racons d'aquells que a venen de gust i que mai tens temps per anar i quan trobes aquest temps i vas.
Desnivell: +/- 1100
Dificultat: S2/S3
Trak: GPS
Divendres tarda sortim dels voltants de Barcelona cap a les 4 de la tarda, no son les 8 del vespre que estem sopant a la Casa de Piedra, a les 9 ens posem de camí cap el refugi de Bachimaña, esquís a l'esquena, la neu comença a cota 2000, però la neu dura i nit que és decidim calçar el grampons a la Cuesta del Fraile, el frontal ni fa falta amb la lluna plena de llueix.
Dissabte, tenim el dia per davant i prenent la ressenya de "la Meteo que Viene" com a referència i els consells del guarda del refugi anem a fer la nostra volta particular, però...
Quin fred que fa!!!
 Son a voltant de les 8 que ens posem de camí, travessem l'embassament de l'Ibon Alto de Bachimaña i a l'alçada de la caseta tombem a la dreta per anar a buscar l'Ibon de Xuans.
Anem guanyant alçada i mentre uns el travessen, els altres el flanquegem per anar a buscar el coll de Serrato-Xuans i agafem l'aresta que ens durà fins el cim.
Retornem fins al coll i per no retornar per les mateixes traces i observant la vessant que baixa cap a l'Ibon de Bramatuero Alto no en dubtem i ens hi posem i baixem cap a l'Ibon que flanquegem per la seva esquerra, quasi fins el seu desguas que girarem, no deixant el mateix vessant flanquegem els Cubilar de Bramatuero per anar agafar les "charcas de Lumiacha" per retornar al Ivon de Xuans.

Abans d'emprendre la baixada pujem a la cota 2619, per ja treure pells i iniciar el descens.

Mentre uns buscaven la baixada per una canal, la resta anaven a buscar les traces de pujada però, ens vam deixar lliscar per una pendent mes propera, que si malgrat a l'inici estava una mica dura, a mesura que anaven baixant la neu transformada estava deliciosa. Dir que la van gaudir es quedar curt. 
Un cop a l'Ibon ens tornem a posar pells pe remuntar cap el refugi.
Gran dia i bona volta


Més fotos

Hi vam anar: Enric, Manolo, Pep, Oriol i Anna