dimecres, 4 de gener de 2012

La Lauziere – de Sant Esteve a Cap d'any.

Aquest any ens hem traslladat a la vall de Lauziere, al petit poblet de Celliers on ens ha acollit el petit hotel de le Grand Pic.
Hem estat una bona colla, entre petits i grans 27, i tots molt ben avinguts
La vintena de ganàpies, hem fet el que hem pogut el tres dies que ens ha deixat fet la meteo, mentre els petits entre cangurs, papes i mames també s'ho han passat d'allò més fent les seves.
Només els tres primers dies hem pogut fer activitat, els dos darrers entre la gran nevada i els risc d'allaus elevat no hem pogut fer el que voliem.
Gràcies al Rumi i les cartes hem pogut passar les estones.

Dimarts, 27 -12-2011 – Gran Plan (2127), +/- 800 m., fàcil, S2, +/- 4 hores

Ascensió fàcil per començar. El dia és radiant. La vista fantàstica. Seguim camí 
ens endisem pel bosc i anem guanyant alçada per lloms suaus fins als cim.

Dimecres, 28-12-2011 – Gran Pic de la Lauziere (2829), +/- 1600, PD+, S3, 6-7 hores

Dia radiant en tots els aspectes, meteo, paisatge, estat de la neu, que més volem...
Per lloms anem fins a Celliers-Dessus, i agafem la carretera tancada que porta al Coll de la Madaleine, travessem un allau al mig de camí i a l'alçada de 1550 anem cap el Combes des Plan.

Anem guanyan alçada per les diferents llomades fins a la cota 1900 que deixem la vall agafem direcció al Coll de la Valette, Pas de la Balme, fins el Coll des Aiguillons que, sense treure pells baixem 50 metres per anar agafar la gelera del Grand Pic. Els darrers 100 m. que ens separa del cim només els fan en Greg, el Jaume i el Pep, la resta traiem pells i comencem a gaudir de la baixada per una neu pols que ens espera i gaudir és poc...

Dijous, 29-12-2011 – Pointe de Glais-Rouge (2163) (fins a cota 1950). +/- 800 m., F, S3, 
canvi de temps, núvols i clarianes. Canviem de vall ,baixem cap al pobles de Bonneval (1180), pugem entre mig del bosc travessant trossos de camí i pista. 
Tot just sortim del bosc ens trobem amb les darreres pales que ens han de dur al cim, hi ha grans allaus de placa de fons, decidim acabar la sortida en aquest punt (1950), baixem pel bosc gaudint de la neu pols que trobem. Malauradament el Pep pren mal a genoll i baixem la resta per la pista amb precaució.
Divendres, 30 i 31-12-2011 – Celliers. 
Ens llevem que ja han caigut quasi 45 cm de neu, que augmentaran fins a mes de 70 durant tot el dia, el màxim que fem desenterrar el cotxes i 
canviar-los d'aparcament per que la màquina llevaneus pugui fer la seva feina, per la tarda del 30 estem frisosos per tastar la neu, i fem miniséries en unes pales que tenim prop de l'hotel. La neu està pesada i no ens quedem frenats per la manca de pendent, però la disfrutem. El 31 s'aixeca que nevant, però a mesura que avança el dia la neu es transforma en pluja... El risc d'allaus és 5 no podem fer res.
Acomiadem l'any 2011 amb un sopar i una guerra de boletes que fa divertida la vetllada i fa que l'espera entre plat i plat no es noti gaire...
Ja ha passat la setmana, el primer dia de l'any ens el passarem a l'autopista camí de tornada cap a casa, ara ja toca pensar en altres projectes...

Hi vam anar: Jaume, Berta, Bernat, Joana, Toni, Laia, Martí, Alba, Carles, Núria, Berta, Alba, Pili, Ricard E, Marina, Jordi, Montse, Joan Manel, Manel, Pep, Roser, Fina, Greg, Ricard M, Laura, Xènia, Anna.


Més Fotos

2 comentaris:

Jaume J ha dit...

Genial anna, només falta posar la foto dels formatges 6 cops! Bones fotos ;)

molimolano ha dit...

Carai, quina passada de neu, uns tant i altres tant poc, la meteo està començant a funcionar com l'economia!
Felicitats pel teu bloc, no sabia que en tenies, l'he vist a través del bloc del Ramon.
Una abraçada.