dilluns, 20 d’octubre de 2008

19-10-2008: GR-7 - Cabra del Camp / la Riba

... i no ens va ploure!!!!

Al contrari vam acabar amb sol i calor.

Les previsions no són molt bones ens anuncien pluges amb un 55% de probabilitat i les darreres ha estat fortes. Tot i amb això decideixo apuntar-me a la sortida d'aquesta etapa, vull caminar.
Abans de les 7 del matí estic a l'estació del Passeig de Gràcia per agafar el tren direcció Montblanc. Pensava que vindria més gent, però veig que s'acosta l'hora i no es presenta ningú. Agafo el tren i tampoc veig el que agafava el tren a l'estació d'abans. Espero que a Gavà pugi el Manuel!

El Manuel no falla. Aquesta sortida només serem nosaltres dos.

Meravelles de les meravelles hem arribat puntuals a l'estació de Montblanc!!
Demanem un taxi que ens dur a Cabra del Camp, punt d'inici de l'etapa que comencem després d'esmorzar a l'única botiga-bar-fleca del poble que estava oberta.


El cel està ben encapotat, núvols foscos semblen amenaçadors...Un indicador ens assenyala la direcció a seguir hem d'anar direcció Lilla, poble que anirem a parar després de seguir una pista suau, agradable de fer, hem passat una bifurcació que ens duu al Castell de Prenafeta i a Miramar, però, els rètols ens indiquen la GR-7 que hem de seguir per la pista. Quasi quan arribem al poble de Lilla ens adonem que havíem d'haver agafat el trencall de Miramar que ens hagués dut per dalt de la carena fins al poble.


Travessem Lilla, poble de tranquils carrers. Ens sobte una porta de garatge curiosament guarnida...


Seguim camí, en sortir del poble perdem les senyals un moment, sort que el GPS del Manuel i la nostra intuïció ens porta al camí correcte, el camí continua per pista, tot caminant ens apropem a un dels viaductes de l'AVE, ens sobte les bastides que hi ha en alguns dels pilars i els moviments de terres.


Ja fa estona que el sol ens acompanya i la calor també, tot caminant hem arribat al poble de Vilaverd, només falten uns 3 km per arribar a la Riba...encara no ens ho creiem hem agafat un corriol, després de tota l'etapa de pista, l'alegria dura poc, el corriol acaba a l'antiga carretera així que l'últim tram, una mica més d'un km el farem per asfalt fins arribar a la Riba. 


Com l'estació ens ve de passada, ens hi apropem per veure els horaris, ja que el que teníem apuntat passa dues hores més tard, i com hem arribat una hora abans de la prevista, a veure si tenim sort i podem arribar abans a casa...però no, en aquesta estació paren pocs trens. Decidim anar a menjar l'entrepà i després visitar el poble.


En aquest poblet, en aparença tranquil, ens hi trobem que hi ha un munt de cotxes aparcats a la carretera cosa que ens sorprèn, quan baixem cap al riu ens trobem que acabar de finalitzar "la Riba Down Town" en un primer moment no sabem que és, però, alguna cosa relacionada amb les bicicletes ho és, més que res pel gran volum que ens hi trobem. Anem esbrinant i és una competició de baixada amb bici des de la part  més alta fins a baix el pont, clar en el mínim temps possible... i quina baixada!!!, en l'enllaç hi ha el vídeo del 2006, però el recorregut d'aquest any tampoc es queda curt, no vam poder arribar a on començaven per por de perdre el tren.


Assistents: Manuel i Anna

1 comentari:

Marta ha dit...

Anna, en aquestes contrades no es poden deixar perdre trens!!! La RENFE sempre els ha tingut una mica abandonats. Ara, però, poden veure l'AVE a vista d'ocell. Una pena!